Tartu Ülikooli investeerimisklubi

Avapauk 2022/23

Hei-hei uued ja vanad liikmed, uus õppeaasta on algamas, nii on algamas ka TÜ Investeerimisklubi tegevus. Sellel aastal on meil toimunud mitmed muudatused ning nendest kohe rääkima hakkangi.

Uus korraldustiim

Nagu tudengiorganisatsioonile tavapärane, vahelduvad korraldustiimi liikmed üsna tihti. Nii pidime ka see aasta ütlema nägemist Helenale, Kristjanile, Glenile ja Mariettale, kuid olgem mureta, oleme tiimi leidnud uued näod. Annaliisiga (korraldusjuht) jätkavad Sven (turundus- ja kommunikatsioonijuht), Andre (korraldusjuhi abi) ja Rihhard (mentorlusgruppide organisaator). AGA, seoses uute plaanidega ja sooviga koormust jaotada, otsime jätkuvalt tiimi uusi liikmeid. Loe avanenud positsioonide kohta SIIT.

Koduleht on live

Oleme lõpuks valmis saanud oma kodulehe! Siit leiad infot Investeerimisklubi programmi ja klubi enda kohta, lisaks galerii üritustest ning blogi, mille kaudu teavitame uuendustest ja loodetavasti saame jagada ka haridusliku sisuga artikleid ja arvamuslugusid.

 

Koduleht on veel natukene rough, seega kui tahaksid aidata seda täiustada, siis saada meile sõnum Facebooki või kiri e-mailile utinvesteerimisklubi@gmail.com.


Kas sooviksid harjutada kätt sisu loomises? Kirjuta meile.Kodulehe ehitamise võttis enda peale Cardo, aitäh sulle!

Alustame algusest

Selle aasta programm on suunatud täiesti algajatele, esimesel poolaastal süveneme teemadesse nagu eelarvestamine, fondid, üksikaktsiad, aktsia analüüs. Teise poolaasta kava on küll kinnitamata, kuid arvatavasti tuleb juttu dividendidest, ühisrahastusest ja kinnisvarast. Kui oled juba investeerimisega tegelenud, võib selle aasta kava “lahjaks” jääda. Kuid ära kiirusta, meid oleks sind hädasti tarvis just mentorlusgruppide juhina! Loe selle kohta allpool.

 

Sel aastal planeerimine seminare salvestada, et juhul kui ei peaks kohale jõudma või midagi jäi esimesel korral arusaamatuks, saab kõike järele vaadata. Materjalide jagamine väljaspool klubi on ilma klubi nõusolekuta keelatud. Sellega seoses otsime endale videograafi, loe pakkumise kohta SIIT.

 

Soovime sellest aastast proovida uut süsteemi, mis tähendab, et üle aasta käsitleme erinevaid investeerimisteemasid vastavalt tasemele. Sellel aastal vaatleme algajate teemasid, järgmine aasta alustame kohe edasijõudnute teemadest nagu väärismetallid, võlakirjad, laenud, maksud, krüpto. Siin tulevad uutele liikmetele abiks seminaride salvestused, kuna baasteemadest uuesti ei alustata. Kui vahelduva tasemega süsteem toimib, siis arvatavasti jätkame sellega tulevikus.

Kavas on kolm mentorlusprogrammiga seotud üritust. Tutvumisüritus on mõeldud kõigile, kes võtavad mentorlusprogrammist osa, eesmärgiga oma grupi liikmetega tutvuda. Grupi juhtidele teeme kaks lisakoolitust teemal “Kuidas olla parem juht?”, et grupi juhtimine sujuks. Soovitame grupijuhtidel ilma mõjuva põhjuseta lisakoolitustelt mitte puududa.

 

Võtame õiguse kava muuta. Kõik muudatused kajastatakse sotsiaalmeedias ja liikmete Facebooki grupis.

Mentorlusprogramm vol2

Samuti jätkame mentorlusprogrammiga, mille eesmärk on koondada Investeerimisklubi liikmeid väiksematesse gruppidesse vastavalt ühistele huvidele ning investeerimiskogemusele, et luua mugav keskkond isiklike eesmärkide saavutamiseks, harimiseks ning uute sõprade leidmiseks.

 

Mentorlusprogrammiga seoses otsime grupijuhte. Grupijuhiks olemisel on omad eelised, see õpetab aega organiseerima ja meeskonda juhtima, mis tuleb kindlasti kasuks ükskõik millises valdkonnas plaanitakse tulevikus tegutseda. Samuti korraldame juhtidele kaks lisakoolitust (vt ajakava) ning sageli õpitakse kõige rohkem just teisi õpetades. Tublimaid grupijuhte premeerime lõpupeol.

Siin tulevad eriti abiks inimesed, kes on juba meie liikmed olnud ning kellel on varasem investeerimiskogemus.

 

Grupijuht vahendab grupist toimuvat ning hoiab seda aktiivsena.
Sellest sõltuvalt on grupijuhi ülesanneteks:

* panna paika grupi eesmärk ja plaan kuidas seda täita (aitame ideedega);
* hoida gruppi aktiivsena, et eesmärgid saaksid täidetud;
* korraldada liikmetega koosviibimisi (soovituslik);
* anda tagasisidet juhatusele;
* käia juhtimisoskusi soodustaval kahel seminaril (kohustuslik);
* teavitada liikmeid Investeerimisklubi üritustest.

 

NB! Kuna kõik grupijuhid valitakse meie endi seast, siis saame tekitada vaid nii palju gruppe, kui registreerub juhte. Seega registreerumine ei taga kindlat kohta mentorlusprogrammis!

 

Registreerimisvorm on SIIN, ning sulgub 1.oktoober! Enne registreerumist mõtle läbi, kas oled päriselt valmis ajaliselt panustama, sest mitteaktiivsed liikmed langetavad oma grupiliikmete ja -juhi motivatsiooni tegutseda.

Tudengistaatus pole enam oluline

Kui varasemalt oli üks klubi liikmeks saamise kriteeriumeid tudengistaatus, siis sellest aastast pole see enam oluline. Klubisse on oodatud kõik vähemalt 18-aastased eesti keelt kõnelevad investeerimishuvilised. Tegime sellise otsuse, kuna statistika on näidanud, et rahatarkuse ja investeerimisoskuste puudumine pole ainult noorte probleem.

 

Seega, sõbrad ja pere kaasa, ning investeerima!

Meil on MTÜ

Mittetulundusühing võimaldab oma ressursse paremini hallata, samuti olla usaldusväärsemad partnerid ning võimaldab hõlpsamat koostööd uute ja vanade partnerite vahel. MTÜ TÜ Investeerimisklubi liikmeteks saavad vaid korraldustiimi liikmed, nii väldime liigset paberimajandust.

Liikmemaks

Sel aastal kehtestame liikmemaksu 10€/aasta. Ühinedes klubiga alates kevadsemestrist või hiljem on liikmemaks 5€ (5€/poolaasta).

 

Liikmemaksu eest saad:

a) sissepääsu kõikidele üritustele;

b) juurdepääsu seminaride salvestustele (mille levitamine ilma klubi loata on keelatud);

c) võimaluse võtta osa mentorlusprogrammist.

 

Liikmemaksu kehtestamine võimaldab:

a) arendada jätkusuutlikult akadeemilist organisatsiooni;

b) tasuda klubi organiseerimisega seonduvate kulutuste eest;

c) kutsuda esinema vajadusel tasu soovivaid külalisesinejaid;

d) ehitada üles liikmete premeerimise süsteemi.

 

Liikmemaksu kogumise info on registreerimisvormis.

Koostöö TÜ Turundusklubiga

Eelmisele aastale sarnaselt korraldame ka meelelahutuslikke üritusi, et liikmed saaksid üksteisega tutvuda ning veidi tossu välja lasta. Erinevus eelmise aastaga seisneb selles, et see aasta soovime teha rohkem koostööd TÜ Turundusklubiga, mis tähendab, üle nädala teisipäeviti saavad IK ja TK liikmed koos aega veeta. Kuupäevad avalikustame peatselt.

 

Samuti, kuna see aasta on Investeerimisklubi üritused kolmapäeviti ning Turundusklubi omad teisipäeviti, saavad huvilised jõuda mõlema klubi üritustele.

 

Turundusklubiga ühinemise registreerimislink on SIIN ning peamine infovahetus toimub Facebookis.

Registreerumine

Registreerumine on avatud terve õppeaasta. Pärast registreerumist liituge kindlasti meie Facebooki grupiga, kuhu lisatakse seminaride materjalid ja salvestused, ning toimub liikmetevaheline diskussioon ja infovahetus. Facebooki grupiga liitumise taotluse saatmine on liikme kohustus!

 

Registreerumislink on SIIN.