Tartu Ülikooli investeerimisklubi

Meenutused: Dividendiaktsiate töötuba

8. märtsil tegi Jani Määnpäe investeerimisklubilistele dividendiaktsiate töötoa. Tundus, et praktilise töötoa mõte meeldis väga meie klubilistele, sest kohale oli tulnud terve klassitäis inimesi- oli vaja tuua isegi lisakohti. Enne praktilist osa rääkis Jani põhilised tähtsad asjad läbi, mida tuleks dividendide valimisel vaadata. Jani tõi palju elulisi näiteid ja graafikuid dividende maksvatest firmadest, mis tegid asja mõistmise kergemaks. Samuti arutasime tunnis, kuidas vaadata kas ettevõte suudab potensiaalselt oma dividendide maksmisega hakkama saada ja mis olukorras dividende makstakse. Töötoas toodi ka välja kohad, mida algaja investor võiks ettevõtteid uurides jälgida ning anti ka praktilised tööriistad uurimise hõlbustamiseks. Samuti käidi tunni jooksul läbi peamised mõisted ja väljendid nagu näiteks: kapitali jaotamine, vaba rahavoog, aktsiate tagasiostmine, PE/EP, dividenditootlus, earnings yeald, investor relations jne. Jani tõi töötoas näite ärist, kus saab dividende iga aasta- põllumajandus 🙂

Kui teooria oli räägitud jagasime end gruppidesse ning võtsime ühe ettevõtte, kelle tegemistega ennast kurssi viia. Aega oli meil selleks umbes pool tundi ning terve selle aja jooksul oli kogu klass suminat täis. Osavamad grupid kandsid pärast ka oma avastused ette. Saime lühidalt teada nt Tallinna Kaubamajast, Fiskarsist, Ritchie Brost ja Harju Elektrist. See oli väga hea võimalus professionaali abiga kohe teooriat kinnistada ja reaalselt läbi proovida. Tänud Janile, et Ta viis nii kasuliku töötoa läbi! 

Kellel ei õnnestunud Jani töötuppa tulla, on võimalus kõike järele kuulata, liitudes Investeerimiklubiga. Kõik Investeerimisklubi tunnid salvestatakse ning on järelvaadatavad meie Facebooki grupis. Lisaks sellele saab ligipääsu varasemalt toimunud ürituste salvestustele. Järgmine üritus toimub 22. märtsil ning sellel korral hoiame pead värskena ja mängime hoopis lauamänge.