Tartu Ülikooli investeerimisklubi

14.11 – 18.11 Balti börsi nädala kokkuvõte

Jagame igal esmaspäeval Balti börsi nädala ülevaadet, mis kajastab eelneval nädalal Balti börsil toimunut. Info on koondatud Nasdaq Balti börsi lehelt. Esmakordselt mõne börsiettevõtte kohta infot jagades on ülevaate lõpus leitav ka ettevõtte tegevuse lühitutvustus.

 

Nädala jooksul tehti Balti börsil enim tehinguid Coop Panga aktsiatega.

 

Coop Pank alustas aktsiate täiendava avaliku pakkumisega, mis kestab 15.11 – 29.11. Pakkumisel on 7 610 348 uut aktsiat hinnaga 2 eurot aktsia kohta. Ülemärkimise korral võidakse pakutavate aktsiate arvu suurendada kuni 10 147 131 aktsiani. Coop Panga aktsia sulgus reedel hinnaga 2,264 eurot.

 

Novaturas Group teenis oma ajaloo parima kuise müügitulu – oktoobris teenindati 31 000 klienti ja saadi 25 miljonit eurot müügitulu. Eelmise aasta samal perioodil teenindati 27 000 klienti ja teeniti 19 miljonit eurot müügitulu. Novaturase aktisa sulgus reedel hinnaga 3,059 eurot.

 

Arco Vara müüb Bulgaaria pealinnas asuva ärihoone Madrid BLVD hinnaga 9,1 miljonit eurot ning müügidokument allkirjastatakse hiljemalt 6 kuu jooksul. Üheks põhjuseks Arco Vara soov enne 2026. aastat keskenduda sarnaselt Eestile ka Bulgaarias ainult elamuhoonete ehitamisele. Arco Vara aktsia sulgus reedel hinnaga 1,792 eurot.

Robus toob turule senisest kordades soodsamad ja keskkonnasõbralikumad GymBars tooted. Ettevõtte sõnul muudab kerge kaal ja odavam hind need inimestele käepärasemaks ja kättesaadavamaks. Lisaks aitab uus tootesari Robusel majandusolukorraga kohanduda. Robus aktsia sulgus reedel hinnaga 0,792 eurot.

 

Pro Kapital avaldas 2022. aasta III kvartali majandustulemused. Selle aasta III kvartali kogukäive oli 30,4 miljonit eurot, mis on 152% rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga (12,1 mln eurot). Puhaskasum moodustas 4,5 miljonit eurot, mis on 305% rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga (1,1 mln eurot). Pro Kapitali aktsia sulgus reedel hinnaga 0,63 eurot.

 

 

Novaturas Group AS on Baltikumi suurim reisikorraldaja, kellel on tugev turupositsioon alates 1999. aastast. Ettevõtte eelisteks on tugev positsioon areneval turul, tuntud kaubamärk, kõrge klientide lojaalsus ning väga head suhted turismiagentuuridega, tänu millele saab Novaturas pakkuda oma klientidele mitmekülgseid ja atraktiivsete hindadega pakkumisi.

Robus Group AS on Nasdaq First Northil kaubledav Eesti sporditehnoloogia firma, mis pakub terviklikku treeninglahendust Euroopa disainipatendiga kaitstud treeninginventarist GymBars ja videotreeningute platvormist Robus Athletics.

Pro Kapital Grupp on 1994. aastal asutatud Eesti juhtiv kinnisvaraarendaja, kes tegeleb kaasaegsete ja suuremahuliste äri- ning elamukinnisvara projektide arendamisega Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Pro Kapitali arendused on olnud teetähisteks Baltikumi kinnisvaraarendussektoris. Pro Kapitali rajatud hoonetes ärkab, töötab, teeb sisseoste või einestab iga päev üle 50 000 inimese. Ettevõtte kinnisvaraportfelli investeeringute hetkeseisu hinnatakse ligikaudu 180 miljonile eurole, millest 64% moodustab elamuarendus, 24% äripinnad ja 12% hotellid.

Autor: Helena Nõmm