Tartu Ülikooli investeerimisklubi

Meenutused: Dividendi seminar

Vahetud mõtted seminarist

Sel kolmapäeval (22.02) käis meil külas juba paljudele tuttav Martin Uutman, kes rääkis dividendidest. Enne seminariga alustamist mängis mõnus muusika, mis aitas kõigil saabujatel vabastada oma pea uuteks mõteteks. Muusikale lisaks andsid energiat ka A. Le Coqi Vitamineral Energy joogid, mis kindlasti tulid kasuks, sest tegu oli pigem õhtuse seminariga.

Kui kõik olid oma kohad sisse seadnud ja joogi kätte saanud, alustasime seminariga. Martin juhatas oma seminari väga vahvalt sisse, öeldes et investeerimisklubi on tema viimase aja lemmikpublik. Martini küsimuse peale, et kui paljud publikust on saanud dividende tuli väga positiivne vastus, sest enamus tõstsid käe. Need, kes liitusid meie klubiga sel semestril võibolla ei tea, aga Martin andis ka paar seminari sügissemestril. Eelmisel semestril räägitud fondide ja üksikaktsiate seminaride teadmised tulid kasuks ka dividendide seminaris. Tundub, et sügissemestri teadmisi on hakatud juba päriselus kasutama ja isegi need, kes polnud enne investeerimisega tegelenud on alustanud oma teekonda. Aga olge mureta, kes ei jõudnud eelmistele seminaridele, sest liitujatel on alati võimalus meie arhiivis kõiki seminare järele kuulata.

Dividendide seminaris sai teada mis üldse on dividendid, millised on erinevad dividendid, kuidas õigesti tuludeklaratsiooni täita, millal ja kuidas dividende makstakse ning nendele teadmistele lisaks ka palju elulisi näiteid. Juba ülejärgmise nädala kolmapäeval (08.03) jätkab Martin dividendide jutuga, kuid asi läheb praktilisemaks.

8. märts on ühtlasi ka viimane päev, et ennast mentorlusprogrammi kirja panna. Kasuta kindlasti võimalust, et kanda seminarides õpitu reaalsesse ellu ja muuta oma elu.